FAQ

Voor wie is EMS geschikt?

EMS is geschikt voor iedereen van 18 tot 90 jaar. Ongeacht je fysieke gesteldheid, als je al jaren sport of juist niet, als je geen tijd hebt om een paar keer per week naar de sportschool te gaan. Er is maar één ding wél nodig en dat is de wens om fit te blijven of te worden. 

Hoeveel tijd bespaar ik met een EMS-training?

Een EMS-training duurt 15 minuten en doe je 1 keer per week. Deze 15 minuten staan gelijk aan 3 uur per week krachttraining in de sportschool. Je bespaart dus enorm veel tijd in vergelijking met conventionele trainingsmethodes. Bovendien is EMS effectief en resultaatgericht.

Doet trainen met elektroden pijn?

Nee hoor, trainen met elektroden doet geen pijn en is helemaal niet eng. Het kan alleen in het beginstadium, als de intensiteit nog laag is, een tintelend gevoel geven. 

Kan ik EMS combineren met andere trainingsvormen?

Heel goed zelfs! Een combinatie van EMS met andere workouts geeft nog snellere resultaten dan bijvoorbeeld fitness of EMS alleen. We raden het echter niet aan om high impact trainingen en oefeningen met zware gewichten op dezelfde dag te doen als je EMS-training.

Moet ik mijn hele leven EMS-trainingen blijven doen?

Als je met grote regelmaat EMS-trainingen doet, behoud je het resultaat. Natuurlijk kun je, zoals bij elke vorm van training, periodes van rust afwisselen met periodes van intensievere trainingen

Hoe wordt EMS-training bij medische noodzaak vergoed door mijn zorgverzekering?

Bepaalde zorgverzekeringen vergoeden de EMS-trainingen in geval van medische noodzaak. Het verschilt echter per maatschappij en zorgpakket. Informeer ernaar bij je zorgverzekeraar.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Klik op deze link voor de algemene voorwaarden.