EMS

Hoe werkt een EMS training in de praktijk?

De basis van de EMS training is een centraal bedieningspaneel, de EMS machine. Met de machine kan de trainer de elektroden, die op het lichaam zijn geplakt, draadloos besturen. De elektroden zijn in een vest verwerkt.

Tijdens de 20 minuten durende EMS training zullen ontspannings- en aanspanningsfases elkaar afwisselend opvolgen. Waar in de aanspanningsfase de spieren kracht moeten leveren om een oefening/ beweging uit te voeren, hebben deze in de ontspanningsfase rust.

Een EMS training bestaat uit 10- 12 verschillende oefeningen per training. Deze kunt u voorafgaand aan de training persoonlijk met de personal trainer bespreken, maar het is ook mogelijk om een volledige workout zonder enige trainingsvoorkeur te ondergaan. Het uitvoeren van de oefeningen, tijdens de aanspanningsfase van de spieren, is behoorlijk pittig door de weerstand van de EMS impuls.

Er kan extra materiaal gebruikt worden, zoals gewichten, elastieken of een medicine bal. Dit om uw houding te verbeteren, of oefeningen afwisselend en uitdagend te maken.